Menu

Information on traffic regulation at the Formentor lighthouse

Conserving one of the most iconic spaces on the Serra de Tramuntana, a UNESCO World Heritage Site, is something we all must do, which is why we regulate traffic at the Formentor lighthouse during the summer.

The 2018 Pilot Mobility Plan reduced the flow of visitors during peak hours by 90% or, in other words, from 300 to 20 vehicles during peak hours. All of us at the different administrations involved in managing this space (Council of Majorca, the Balearic Islands government, the Pollença Town Council, Ports of Balearics and DGT) have decided to work together to conserve the essence of the Formentor lighthouse and commit to a sustainable and safe visit that lets the peacefulness of the surroundings be preserved and the unique experience it represents for visitors.

What is the regulated period?

15 June to 15 September 2019 from 10 am to 7 pm.

Which sections of road?

Driving on Carretera de Formentor (Ma-2210) is restricted along the 11 kilometres connecting Formentor Beach to the lighthouse, KM 8.7 to KM 19.6. Unauthorised vehicles cannot drive after this point, which is why we recommend that visitors leave their cars at the car parks at the Port of Pollença that are detailed below:

  1. Roundabout at the entry of the Port de Pollença (Ma-2200)
  2. Vicenç Buades Street, next to the covered swimming pool
Which vehicles can drive there?
  • Public transport managed by the Balearic government.
  • Residents and vehicles that transport people with reduced mobility (authorisation must be requested in advance).
  • Service, rescue, medical, emergency and security force vehicles.
  • Cyclists and pedestrians.
Access banned to these vehicles
  • Private vehicles without authorisation
  • Motorbikes
  • Lorries
How can I request authorisation?

Residents and vehicles transporting people with reduced mobility must send an email in advance to the Directorate General of Traffic (DGT) at jptib@dgt.es.

What happens if I drive there without authorisation?

A number plate detector will record all the vehicles moving in the restricted area from 10 am to 7 pm and will send the information to the Traffic Management Centre and Automated Fine Handling Centre to file the pertinent report and fine. 

How do I get to the lighthouse?

Visitors can take the bus managed by Balearic Islands Transport (TIB), which departs from the Port of Pollença. The bus stops at the Formentor Beach and at the lighthouse.

Information on timetables and tickets prices can be viewed on the TIB website: Transport de les Illes Balears (tib).

Where can I park my vehicle?

Private vehicles can park at the free car parks surrounding the Port of Pollença bus station, from where you can take bus L-353, at any of its three stops, which runs to the lighthouse, as well as on the roundabout at the entry to Formentor just before starting the ascent to the peninsula.

La regulació d’accés al far de Formentor comença aquest dissabte

La regulació d’accés al far de Formentor comença aquest dissabte

(14/06/2019)

Del 15 de juny al 15 de setembre només s’hi podrà accedir en transport públic, a peu o en bicicleta, de 10 a 19 hores

La regulació de l’accés de vehicles al far de Formentor comença aquest dissabte dia 15 de juny i s’allargarà fins al pròxim 15 de setembre de 10 a 19 hores. D’aquesta manera, només hi podran accedir el transport públic, els excursionistes, a peu, i les bicicletes; en canvi, els vehicles sense autorització no podran circular per la carretera Ma-2210 que connecta la platja amb el far. 

Els vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda i els residents, del tram regulat, han de contactar amb la Direcció General de Trànsit, mitjançant el correu jptib@dgt.es, amb 3 dies hàbils d’antelació, per demanar l’autorització que els permetrà accedir-hi. Els vehicles sense autorització s’exposaran a una sanció econòmica. A més, el Departament de Territori i Infraestructures ha contractat un informador que en el punt de la restricció informarà als visitants. 

Campanya informativa 
El passat 4 de juny va començar la campanya informativa de regulació al far de Formentor que finalitza el 15 de setembre. En destaca la creació del web formentor.conselldemallorca.cat que ofereix la informació en cinc idiomes: català, castellà, anglès, alemany i francès.

També, s’han distribuït 70.000 díptics informatius i més de 1.000 pòsters a hotels de Mallorca, a oficines d’informació turística, a la Federació Balear de Transports i navilieres, per tal de garantir que els turistes que vulguin visitar el far de Formentor ho puguin fer d’acord amb la regulació. 

Així mateix, s’ha difós la informació per diversos mitjans de comunicació de televisió, ràdio i premsa, tant escrita com digital. S’ha fet ús també de les xarxes socials del Departament de Territori i Infraestructures i dels webs de les administracions i entitats col·laboradores per fer arribar la mesura arreu. 

Servei d’autobús
El bus llançadora al far de Formentor es posa en funcionament per segon any consecutiu . El servei ofereix unes millores en relació a la temporada passada que són, d’una banda, l’increment d’expedicions i, d’una altra, l’habilitació d’una nova parada.

Pel que fa a les expedicions, entre la platja i el far de Formentor s’ofereixen sis expedicions més que el 2018. Aquest increment permet fixar una freqüència de pas de 30 minuts en ambdós sentits al llarg de tota la franja horària de tancament al trànsit. A més, hi haurà una expedició addicional entre el Port de Pollença i el far de Formentor.

D’aquesta manera l’usuari disposa de 15 anades i 16 tornades des de la platja de Formentor fins al far. D’aquestes, 8 expedicions surten des del Port de Pollença, 4 de les quals són directes, sense transbord a la platja de Formentor.

La nova aturada es troba a la ronda del port de Pollença –devora de l’IES Clara Hammerl- i té l’objectiu de cobrir, juntament amb l’aturada del camp de futbol, la demanda dels usuaris de la llançadora que estacionin el vehicle als aparcaments ubicats a la mateixa ronda. 

El recorregut des del port de Pollença es fa amb el bus de la línia 353  i té les aturades següents: Port de Pollença –Clara Hammerl - Camp de futbol - Mirador del Colomer - Formentor platja - Cala Murta / Cala Figuera - Far de Formentor.

El bus llançadora del far té connexions horàries amb la línia L352 (Can Picafort - platja d'Alcúdia - Port de Pollença) mitjançant un transbordament al Port de Pollença.

El servei s’inicia el 15 de juny, data en què entra en vigència la restricció del trànsit en la península de Formentor, i funcionarà fins al 15 de setembre.

Durant l’estiu del 2018 es varen fer 80.528 viatges amb les línies llançadores als espais naturals. D’aquests, prop de 70.000 foren usuaris de la llançadora de Formentor.

Més informació: formentor.conselldemallorca.cat 
 

Videos

Access control to the Formentor lighthouse
Access control to the Formentor lighthouse SN

Related documents

Collaborating administrations

Social networks