Menú

Informació sobre la regulació del trànsit al far de Formentor

Preservar mediambientalment un dels espais més emblemàtics de la Serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, és cosa de tothom i, per això, regulam el trànsit al far de Formentor durant l’estiu.

El Pla Pilot de Mobilitat del 2018 va reduir el flux de visitants en les hores de màxima afluència més d’un 90 %, és a dir, de 300 vehicles a 20 en hora punta. Les diferents administracions implicades en la gestió d’aquest espai (Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Pollença, Ports de Balears i DGT) hem decidit conservar l’essència del far de Formentor i apostar per una visita sostenible i segura, que permeti conservar així la tranquil·litat d’aquest entorn i l’experiència única que representa per al visitant.

Quin és el període de regulació? A quin tram afecta?

Del 15 de juny al 15 de setembre de 2021, de 10 h a 19 h.

Es restringeix la circulació a la carretera de Formentor (Ma-2210) al llarg dels 17,6 km que uneixen el Port de Pollença amb el far. Entre aquests punts els vehicles no autoritzats no podran circular, per això, es recomana als visitants que deixin el cotxe als aparcaments del Port de Pollença.

Accés

Qui hi pot accedir?

Transport públic gestionat pel Govern de les Illes Balears (TIB) per als dos trams, transport discrecional, taxis i VTC per al tram Formentor–platja

Residents i vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda (han de sol·licitar una autorització prèvia)

Vehicles de serveis, salvament, sanitaris, emergències i cossos de seguretat

Ciclistes i excursionistes a peu

 

Qui no hi pot accedir?

Vehicles particulars sense autorització

Motocicletes

Camions

Autorització

Com demanar l'autorització?

Els residents i els vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda hauran de contactar amb antelació amb la Direcció General de Trànsit (DGT) al correu electrònic formentor@dgt.es.

Autorització post accés en els 3 dies hàbils següents a l'accés:

  • Enviant numero DNI o NIE, nom i cognoms i justificant de client hotel, cafeteria, platja o aparcament.

Què passa si circulau sense autorització?

Un detector de matrícules s'encarrega de registrar tots els vehicles que traspassin la zona restringida en horari de 10 a 19 h i enviarà la informació al Centre de Gestió de Trànsit i al Centre de Tractament de Denúncies Automatitzades per interposar la denúncia corresponent i sancionar econòmicament.

Com arribar al far?

Els visitants poden agafar el bus (L-334) del Transport de les Illes Balears (TIB), que surt del Port de Pollença, amb parades a la platja de Formentor i al far.

La informació dels horaris i les tarifes es troba a la pàgina web Transport de les Illes Balears (TIB).

  • L-333 Alcúdia - Port de Pollença - Platja de Formentor
  • L-334  Alcúdia - Port de Pollença - Platja de Formentor - Cala Figuera / Cala Murta - Far

On deixar el vehicle?

Els vehicles particulars es poden estacionar als aparcaments gratuïts que hi ha a la zona de l’estació d’autobusos del Port de Pollença, on es pot agafar l'autobus L-334 que puja fins al far, així com a la ronda d’accés a Formentor just abans de començar l’ascens a la península.

Hi col·laboren

Xarxes socials