Menú

Informació sobre la regulació del trànsit al far de Formentor

Preservar un dels espais més emblemàtics de la Serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, és cosa de tothom i, per això, regulam el trànsit al far de Formentor durant l’estiu.

El Pla Pilot de Mobilitat del 2018 va reduir el flux de visitants en les hores de màxima afluència més d’un 90 %, és a dir, de 300 vehicles a 20 en hora punta. Les diferents administracions implicades en la gestió d’aquest espai (Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Pollença, Ports de Balears i DGT) hem decidit conservar l’essència del far de Formentor i apostar per una visita sostenible i segura, que permeti conservar així la tranquil·litat d’aquest entorn i l’experiència única que representa per al visitant

Quin és el període de regulació?

Del 15 de juny al 15 de setembre de 2019, de 10 h a 19 h.

A quin tram afecta?

Es restringeix la circulació a la carretera de Formentor (Ma-2210) al llarg dels onze km que uneixen la platja de Formentor amb el far, del km 8,7 al km 19,6. En aquest punt els vehicles no autoritzats no podran circular, per això, es recomana als visitants que deixin el cotxe als aparcaments del Port de Pollença que es detallen a continuació:

  1. Ronda del Port de Pollença (Ma-2200)
  2. Carrer Vicenç Buades a l'altura de la piscina coberta municipal
Qui hi pot accedir?
  • Transport públic gestionat pel Govern de les Illes Balears.
  • Residents i vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda (han de sol·licitar autorització prèvia).
  • Vehicles de serveis, salvament, sanitaris, emergències i cossos de seguretat.
  • Ciclistes i excursionistes a peu.
Qui no hi pot accedir?
  • Vehicles particulars sense autorització.
  • Motocicletes.
  • Camions.
Com demanar l’autorització?

Els residents i els vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda hauran de contactar amb antelació amb la Direcció General de Trànsit (DGT) al correu electrònic jptib@dgt.es.

Què passa si circulau sense autorització?

Un detector de matrícules s’encarrega de registrar tots els vehicles que traspassin la zona restringida en horari de 10 a 19 h i enviarà la informació al Centre de Gestió de Trànsit i al Centre de Tractament de Denúncies Automatitzades per interposar la denúncia corresponent i sancionar econòmicament.  

Com arribar al far?

Els visitants poden agafar el bus (L-353) del Transport de les Illes Balears (TIB), que surt del Port de Pollença, amb parades a la platja de Formentor i al far.

La informació dels horaris i les tarifes es troba a la pàgina web Transport de les Illes Balears (tib).

On deixar el vehicle?

Els vehicles particulars es poden estacionar als aparcaments gratuïts que hi ha a la zona de l’estació d’autobusos del Port de Pollença, on es pot agafar l’autobus L-353 que puja fins al far, així com a la ronda d’accés a Formentor just abans de començar l’ascens a la península.

Vídeos

Regulació del trànsit al far de Formentor
Regulació del trànsit al far de Formentor XS

Documents relacionats

Hi col·laboren

Xarxes socials